Na području Hercegovine i Foče uhićeno 19 osoba, zaplijenjeno 400 kg marihuane

Tužitelji iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, nalaze se ne terenu gdje koordiniraju rad ovlaštenih policijskih službenika.

U akciji sudjeluje više desetina policajaca MUP-a RS, a uhićenja i pretresi vrše se na više lokacija, na području Foče i Hercegovine.

Akcija je usmjerena na lica osumnjičena da su duži vremenski period vršila kaznena djela organiziranog kriminala povezana s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga iz člana 195. KZ BiH, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene iz člana 193. KZ BiH. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičena lica koja su pod istragom povezana su s organiziranim kriminalnim grupama iz zemalja regije.

Meta akcija je veći broj osumnjičenih lica, koja su pod istragom i sumnjiče se da su imali podijeljene uloge u počinjenju teških kaznenih djela, s ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi.

Tijekom akcije, zaplijenjena je i veća količina opojne droge, a na području Foče, zaplijenjena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organiziranih struktura narko-kriminala, koje djeluju u BiH i zemljama regije, a u okviru akcije, ostvarena je značajna međunarodna suradnja.

Kako je navedeno, među osumnjičenim licima ima i ovlaštenih službenih lica, koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa.

U interesu istrage, tužiteljstvo u ovom trenutku ne može priopćiti više detalja, a više informacija bit će dostupno u narednim danima, priopćeno je.

Kako se doznaje iz MUP-a RS do sada je uhićeno 19 osoba i zaplijenjeno 400 kilograma marihuane.

(www.jabuka.tv)