MUP Srbije objavio nove snimke i rekonstrukciju Matejevog kretanja u noći nestanka

Nakon presice hrvatske policije na kojoj su pričali o nestanku Splićanina Mateja Periša (27) i suradnji sa srpskom policijom, oglasio se i MUP Srbije.

Navode kako su pregledali stotine sati materijala, snimki sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja nestalog Mateja Periša i okoline i na osnovu toga su napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka kada je izašao iz pravca Beton hale u 1:43 sati do trenutka silaska do Save, u 1:52 sati, odakle mu se gubi svaki trag.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelira na medije i poziva ih da se suzdrže od objavlјivanja netočnih i neprovjerenih informacija i plasiranja u javnost video snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državlјanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu, napisali su u priopćenju.

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista kojega je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni s jednim drugim čovjekom, navode iz MUP-a Srbije.

Govoreći o snimci na kojoj se vidi da neki objekt ili osoba pluta rijekom Savom, MUP je kazao:

Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona. U ovom kadru, ka ušću Save u Dunav, vidjet ćete objekt. Vrijeme i mjesto se poklapaju s kretanjem Matejevog telefona.

Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor s Matejevim prijatelјima koji su te večeri bili s njim, osoblјem kluba, svim svjedocima i da je na osnovu svih izjava isklјučena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. prosinca prošle godine, ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.

U potragu su između ostalih uklјučeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavlјen, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac. U cilјu pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaviještene su i policije zemalјa u okruženju.

Još jednom apeliramo na medije i pozivamo ih da se zbog osetlјivosti teme, suosjećanja s roditelјima i obitelji nestalog mladića i remećenja dalјeg toka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku, dodali su iz MUP-a Srbije.

Hrvatski MUP o Matejevu nestanku: Srpska policija ima svoju verziju događaja

(www.jabuka.tv)