MUP HNŽ objavio detalje navijačkih nereda u Mostaru

MUP Hercegovačko-neretvanske županije oglasio se u ponedjeljak o navijačkim neredima koji su se dogodili u subotu u Mostaru. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

U subotu u 16:25 sati PU Mostar je obaviještena da je došlo do navijačkih nereda na području Ljubuškog , te da u Mostaru na lokalitetu Balinovac kod hotela Bevanda ima veće grupa “Ultrasa”.

Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije i zatekli oko 70 maskiranih navijača “Ultrasa” koji su čekali navijače FK “Sarajevo” i koji su se oglušili na Naredbe ovlaštenih službenih osoba. U tom trenutku, naišla su tri vozila s navijačima FK “Sarajevo” , a koje odmah raznim predmetima napadaju “Ultrasi” kojom prilikom je jedno od ovih vozila od zada udarilo jednog navijača “Ultrasa”  i nakon čega su se vozila dala u bijeg.

Ozlijeđena osoba je M.D. (2004.) iz Mostara a konstatirane su mu lakše tjelesne ozljede.

Epilog nereda u Mostaru: Jedna osoba ozlijeđena, tri uhićene

Vozila s navijačima FK “Sarajevo” su se dala u bijeg, gdje patrola policije u Ulici kralja Petra Krešimira IV sustiže dva vozila s oko desetak lica koji su tom prilikom oštetili službeno policijsko vozilo i nastavljaju bježati da bi ih, na području Bijelog polja policijska patrola sustigla i zaustavila. Tri osobe su tom prilikom lišene slobode E.T. (1987.), S.T. (1983.) i E.M. (1988.) svi iz Sarajeva.

Daljnjim operativnim radom , djelatnici policije su u Ulici braće Fejića pronašli još jedno vozilo koje je sudjelovalo u navijačkim neredima na Balinovcu i lišili slobode osobe A.M. (1997.), I.DŽ. (1993.), A.Đ.(1996.), F.H. (1996.) i N.D.(1998.) , svi iz Sarajeva. Zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika privedeni su R.Z.(1999.) i M.T. (1995.) oba iz Mostara, a operativnim radom i radeći na prepoznavanju osoba koje su sudjelovale u navijačkim neredima, djelatnici policije su pronašli osobe: L.B. koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru, zatim osobe M.A.(1993.), T.N. (1999.), F.I.(1997) i I.P. (1996.), svi iz Mostara kojima su izdati prekršajni nalozi, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Policija spriječila veći huliganski obračun u Mostaru, neredi i u Ljubuškom

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanovic /Pixsell)