Mostarka osumnjičena da je pronevjerila 448.000 KM – Jabuka.tv

Mostarka osumnjičena da je pronevjerila 448.000 KM

Novac marke
Mostarka D.J. (36) osumnjičena je da je kao odgovorna osoba u firmi “Imortelle Hercegovina d.o.o.”, registriranoj u Trebinju, pronevjerila oko 448.000 KM.

Sumnjiči se da je da je kao odgovorna osoba u firmi zloupotrijebila položaj, i za oštećenje tuđe stvari, na koji način je počinila malverzacije sa oko 448.000 KM.

Prema priopćenju iz Policijske uprave Trebinje, ona je počinila kazneno djelo “Zloupotreba položaja odgovorne osobe” na način što je kao ovlaštena osoba u firmi potpisala ugovor o zalogu sa jednom bankom, stavivši u zalog pokretnu imovinu, ali je kasnije, kako bi banci onemogućila ostvarivanja prava iz ugovora, prodala pokretnu imovinu drugom gospodarskom subjektu, čime je banka oštećena za iznos od oko 177.000 КM.

Takođe je, budući da je firma u stečaju, oštetila stečajne povjerioce, jer je na dan otvaranja stečaja prikrila imovinu gospodarskog subjekta ukupne vrijednosti od oko 271.000КM, a koja je bila evidentirana u poslovnim knjigama, čime je počinilo kazneno djelo “Oštećenje tuđih prava”, prenosi Dnevnik.ba.

U Policijskoj upravi Trebinje je u 2019. godini evidentirano 49 kaznenih djela iz gospodarskog kriminala, za koja je osumnjičeno 35 osoba.

(www.jabuka.tv)