Mostarcu u vikendici pronađeno 97 stabljika Kanabisa

U nedjelju 12. srpnja oko 17 sati djelatnici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ i PS Čitluk su po naredbi Općinskog suda Mostar izvršili pretres vikendice koju koristi D. DŽ. (1976) iz Mostara u mjestu Maloševići.

Pretresom je pronađeno i privremeno oduzeto 97 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Kanabis, osušena biljna materija i bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin.

Također, pronađena je digitalna vaga, nargila i plinski pištolj. Osoba D.DŽ. je lišena slobode i slijedi kriminalistička obrada a o svemu je upoznat tužitelj, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Za protekli vikend iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je šest prijava, od čega na području Mostara četirii na području Čapljine dvije.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su četiri prekršaja  i to na području  Mostara tri  i na području Čitluka jedan.

Zabilježene su i 23 prometne nezgode  i to na  području Mostara 11, na području Jablanice i Konjica po dvije, na području Čapljine pet i na području  Rame tri u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, jedna osoba ozljede neutvrđenog stupnja dok je sedam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Najteža prometna nezgoda dogodila se u nedjelju na području Čapljine u mjestu Vrhovnik oko 18:35 sati.

U njoj su sudjelovali M. J. (1996) iz Međugorja s vozilom “VW Golf” i M. A. (1988) iz Šuškova naselja s vozilom “VW Golf”.

Tom prilikom teške tjelesne ozljede zadobio je vozač M. A. dok je ozljede neutvrđenog stupnja zadobio putnik u vozilu M. A.(1988) iz Aladinića. Na licu mjesta izvršen je očevid, navodi se u Dnevnom izvješću MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)