Mostarcima određen pritvor zbog razbojstva i teških krađa

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 27. prosinca 2021. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže mjesec dana Kenanu Zukanoviću zv. “Ruske” (1997.) iz Mostara i Alenu Mujkanoviću (2000.) također iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili dva kaznena djela razbojstva i jedno kazneno djelo teške krađe.

Navedena djela počinjena su 9. i 20. prosinca 2021. godine na štetu ljekarne “Lupriv Plus” i  24. prosinca 2021. na štetu ljekarne “Tilia”, a osumnjičeni Kenan Zukanović sam je počinio dva kaznena djela teške krađe, i to 11. prosinca 2021. godine na štetu supermarketa “Brojler” te 23/24. prosinca 2021. godine na štetu “IC štamparije Mostar”, u kojima je otuđivan novac iz blagajne, priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja u Mostaru.

Osumnjičeni su kaznena djela razbojstva počinili uz prijetnju da će izravno napasti na život i tijelo djelatnica, te uz uporabu noža od njih zahtijevali predaju novca koji su protupravno pribavili za sebe. Kaznena djela teške krađe počinili na način da su podesnim sredstvom provaljivali u unutrašnjost objekata i iz blagajni otuđivali novac.

Županijski sud u Mostaru ocijenio je kako je utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima jer postoji opravdani strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kaznena djela za koja se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar u suradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, ističe se u priopćenju.

Policija uhitila pljačkaše ljekarni u Mostaru

(www.jabuka.tv)