Mostarci uhićeni zbog davanja lažnog iskaza na Županijskom sudu u Širokom Brijegu

Pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode H.D. (49) i S.B. (51) iz Drežnice kod Mostara koji su svojim lažnim iskazima osumnjičenom M.B. osigurali alibi prilikom suđenja na Županijskom sudu u Širokom Brijegu, izvijestili su u četvrtak iz MUP-a ŽZH.

Oni su sprovedeni u službene prostorije Sektora krim. policije MUP-a ŽZH gdje su ispitani u svojstvu osumnjičenih zbog davanja lažnog iskaza.

Kako se navodi u policijskom izvješću, kriminalističkom obradom utvrđen je način na koji su H.D. i S.B. angažirani za svjedočenje u korist M.B. dajući mu lažni alibi.

O navedenim saznanjima je izviješten postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu koji je utvrdio da postoje osnovi sumnje da je osoba M.B. počinila kazano djelo Poticanje na počinjenje kaznenog djela Davanje lažnog iskaza te da postoji potreba da se ispita u službenim prostorijama MUP-a ŽZH.

Policijski službenici PU Ljubuški u srijedu su lišili slobode M.B. koji je sproveden u službene prostorije Sektora krim. policije MUP-a ŽZH gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog zbog naprijed navedene okolnosti.

Protiv osoba M.B, H.D., S.B i M.M. (31) podneseno je Izvješće o počinjenim kaznenim djelima Davanje lažnog iskaza, a M.B i H.D su u četvrtak uz Izvješće o počinjenim kaznenim djelima predani na daljnje postupanje postupajućem tužitelju u Širokom Brijegu.

U obrazloženju se ističe kako su policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije Sarajevo, radeći na rasvjetljavanju više kaznenih djela počinjenih u ranijem razdoblju na području ove županije došli su do važnih informacija vezanih za kazneno djelo razbojništvo koje je počinjeno 20. prosinca 2013. godine u Ljubuškom na štetu osobe Nikola Hrstić.

Naime, iako je od samog početka postojala sumnja o počinitelju, zbog čega je u ovom predmetu podignuta optužnica protiv osobe M.B. (33) iz Ljubuškog, problem je stvarao alibi, za kojeg je u konačnici utvrđeno da je lažan, stoji u policijskom izvješću.

(www.jabuka.tv)