Mostar: Završna promocija Inicijative “Odmori u BiH” uz skok s bakljama sa Starog mosta

Mostar je u četvrtak bio domaćin četvrte i ujedno završne promocije lansiranja inicijative “Odmori u BiH”.

U prigodnom programu na kojemu je predstavljen promotivni video projekta, a simbol Mostara i BiH- Stari most obojen bojama Inicijative, medijima i gostima obratili su predstavnici Inicijative, projekta Vlade Švicarske MarketMakers, UNESCO-a I REDAH-a.

Iako je jasno nastala kao odgovor na devastirajuće efekte pandemije na ekonomiju, Inicijativa “Odmori u BiH” rezultat je realnih potreba na tržištu. Ne postoji niti jedna inicijativa koja je sveobuhvatna kao ova, niti jedna platform koja na ovaj način promovira, pakira, distribuira i prodaje bh. turistički proizvod, kazala je u uvodnom obraćanju Nataša Musa, predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator, koji su pokretači Inicijative.

Web platforma Odmoriubih.ba uspjela je zaživjeti zahvaljujući financijskoj podršci MarketMakers.

Želim čestitati ekipi Lindena što su došli do ovog stupnja, da konačno ovaj projekt mogu predstaviti u nekoliko bh gradova. Prije tri mjeseca, i mi smo, kao i svi, bili zatečeni ovom situacijom, nismo znali kako se ponašati. Ekipa iz Lindena sa ovom idejom uspjela nam je uliti pozitivnu energiju i uvjeriti nas u važnost iste. Nismo se nimalo dvoumili, već od samog početka smo odlučili podržati ovaj projekt u onoj mjeri u kojoj  je to moguće, a to je – pokretanje web platforme, kazao je Gorčin Dizdar, rukovoditelj odjela turizma u MarketMakers-u.

Inicijativu je također podržao i UNDP, smatrajući je posebno važnom za projekt koji upravo implementiraju – Via Dinarica.

Kao implementator turističkog projekta Via Dinarica zaista smatramo da je ova Inicijativa jako dobra za sve projekte iz oblasti turizma, koji se implementiraju u BiH. Posebna važnost projekta Via Dinarica je što se fokusira na razvoj turizma u prirodi, planini i ruralnim područjima, što je u vrijeme Covid-19 zapravo i preferirani način odmora, istaknula je Božena Bohm Kaltak, voditeljica projekta Via Dinarica i ureda UNDP-a u Mostaru.

Cilj projekta je promovirati svijest kod građana da svoj godišnji odmor ugodno iskoriste u BiH

Važnost Inicijative prepoznao je i Redah za promociju projekta Biciklistička staza Ćiro – put svjetske baštine.

Redah se odmah uključio s punom podrškom ovoj Inicijativi, zato što smo znali da netko treba pokrenuti upravo jednu ovakvu inicijativu. Sustavne preporuke koje ova inicijativa donosi su doista potrebne da bi se nešto u turizmu u ovakvoj situaciji  pokrenulo. No, mi koji radimo projekte u turizmu nismo dovoljni, potrebno je da se uključe i oni koji donose odluke, da vide da je doista teško stanje i  reagiraju na vrijeme. U sklopu ove promocije željeli smo upoznati javnost s projektom Ćiro i povezati sve one gospodarske subjekte koji se bave turizmom na destinaciji Ćiro. Ono što se nadamo, na što ciljamo s ovim projektom i  što je naša filozofija razvoja turizma je da ćemo jednom, kada se sve stabilizira, postati poželjna destinacija, upravo zbog vanjskog sadržaja koji nudimo, zbog mjera predostrožnosti kojih se mi prirodno kroz naše sadržaje možemo pridržavati, kazala je Mirna Jelčić, direktorica Redaha.

Web Platforma Odmoriubih.ba već ima na desetine aktualnih ponuda i predstavlja set konkretnih aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH.

Platforma ima dvojaku funkciju – promotivnu i prodajnu. Dakle, ne samo ponuditi prodajne pakete koje možete kupiti u BIH, nego naša sekcija “Upoznaj BIH” ima za cilj  inspirirati sve one koji možda nisu vidjeli koja su to najljepša jezera, rijeke, vodopadi, mostovi, da putuju i bolje upoznaju svoju zemlju. Kroz platformu smo željeli turističkim biznisima omogućiti da predstave svoje ponude i dođu do potencijalnih korisnika. Kako postati član, vrlo je jednostavno, već imamo desetke registriranih partnera i svi koji žele biti dio ovoga i koji imaju valorizirani turistički proizvod, neka budu slobodni javiti nam se, kazao je Enis Avdić, direktor Inicijative “Odmori u BiH”, naglasivši kako je tehničko rješenje platforme uradio sjajan tim stručnjaka iz Lampa studio iz Sarajeva.

Stari most u Mostaru bio je mjesto na kojemu je održana posljednja promotivna akcija

Nakon obraćanja gostiju, prisutnim posjetiteljima je priređeno iznenađenje – spektakularni skok sa Starog mosta sa bakljama, a druženje nastavljeno uz Mostar Rock School.

Odmori najbolje, gdje je srcu najljepše – Odmori u BiH!

(www.jabuka.tv)