Mostar: Ukrali automobil, zabili se u sef Binga i odnijeli novac

Mostarska policija traga za pljačkašima koji su u subotu ujutro ukrali sef iz mjenjačnice u Tržnom centru ”Bingo” u naselju Sutina u Mostaru, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako je rečeno za Avaz, zaštitari ”Flek Security” su jutros u 4.30 sati prijavili provalu u bankomate u tom objektu. Izlaskom na lice mjesta, utvrđeno je da su oštećena dvoja klizna vrata na ulazu, dok na bankomatima nije bilo tragova provale.

Utvrđeno je i da su se počinitelji s lica mjesta udaljili automobilom Passat, registarskih oznaka Đakova, Republika Hrvatska.

Međutim, nedugo poslije se došlo do saznanja da je iz mjenjačnice koja se nalazi do ulaznih vrata ukraden sef u kojem se nalazila veća količina novca, a što je potvrdio Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije.

Pljačkaši su prethodno ukrali Passat s parkinga kod Đačkog doma, a vlasnik automobila je u četiri sata to prijavio policiji.

Tim automobilom su se pljačkaši vozeći u rikverc zabili u ulazna vrata, nakon čega su se, prema dostupnim informacijama, provukli do sefa i ukrali ga.

Automobil je pronađen u naselju Vrapčići, na lokalitetu kamenoloma. U policiji poduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ove pljačke.

(www.jabuka.tv)