Mostar: Rijeka suza na posljednjem ispraćaju Lane Bijedić

Na Gradskom groblju Sutina u Mostaru održan je posljednji ispraćaj ubijene djevojke Lane Bijedić.

Njezino tijelo će biti pokopano u Beogradu, a stotine građana su se došli oprostiti od mučki ubijene djevojke i pružiti riječi utjehe njezinoj majci.

Mostarski paroh Radivoje Krulj, koji je predvodio vjerski obred, kazao je da je Lana cijeli svoj vijek činila samo dobro.

Ali, evo, svjedoci smo strašnog zločina i strašnog grijeha, onog praiskonskog, na koji smo osuđeni kao ljudi ovdje u vremenu i u prostoru i nema riječi, nema izražaja koji bi mogli reći i utješiti majku, baku, ali i sve nas, rekao je Krulj.

Sanela Mesihović, direktorica Građevinske škole, koja se od Lane oprostila u ime učenika i kolektiva Građevinske škole, istaknula je da je već prvi susret sa ovom djevojkom dao naslutiti da će u našim životima ostaviti dubok i neizbrisiv trag.

Možda bismo trebali govoriti o tvojoj iskrenosti i neposrednosti i tvojoj jednostavnosti i pravednosti, a možda o tvojoj ljubavi prema životinjama, prirodi, znanosti ili kvantnoj fizici, navela je Mesihović, prenosi Avaz.

Lanu je, dodala je, krasila spremnost da pomogne drugima, a njeni prijatelji iz škole dobro znaju koliko je posebna bila.

Pogreb Lane Bijedić bit će obavljen sutra u Beogradu, prema želji njene majke.

(www.jabuka.tv | Foto: Željko Milićević)