Mostar: Dvije osobe uhićene zbog neovlaštenog snimanja i ucjene – Jabuka.tv

Mostar: Dvije osobe uhićene zbog neovlaštenog snimanja i ucjene

Policijski službenici Federalne uprave policije su u ponedjeljak 29. ožujka poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županjskog tužiteljstva HNŽ-a, lišili slobode dvije osobe iz Novog Travnika inicijala A.R. (1993.) i A.D. (1994.), koja se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela “Ucjena” iz članka 296. i “Neovlašteno optičko snimanje” iz članka 189. Kaznenog zakona FBiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području Srednjobosanske županije, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u kaznenom postupku.

Naime, osobe A.R. i A.D. se sumnjiče da su u studenom 2020. godine pribavili neovlašteno izrađene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se dogodio u Mostaru, a potom od prosinca 2020. do siječnja 2021. godine, oštećenu osobe ucjenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ako im ne isplati novčani iznos od 100.000,00 KM.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su u zakonskom roku predana na dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog županije, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)