Mladić ušetao u Elektroprivredu i ranio člana Nadzornog odbora

Fejsal Hrustanović, član Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH i direktor Triglav osiguranja ranjen je u pucnjavi koja se oko 10 sati dogodila u zgradi Elektroprivrede u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.

Kako je kazao jedan uposlenik Elektroprivrede, u zgradu je ušao mladić s pištoljem i upucao jednog člana NO.

Kako je medijima potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, ”jedna osoba je ozlijeđena u pucnjavi koja se dogodila u 9.55 sati i upućena je na kliniku urgentne medicine KCUS-a, a policija osigurava mjesto događaja”.

Iz Elektroprivrede BiH potvrđeno je kako je uoči održavanja Skupštine Društva JP Elektroprivreda BiH, na platou ispred ulaza u poslovnu zgradu Direkcije (ul.Vilsonovo šetalište br.15, Sarajevo), izvršen napad vatrenim oružjem na Fejsala Hrustanovića, člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH.

”Prema saznanjima kojima raspolažemo, napad se ne može dovesti u vezu s članstvom Hrustanovića u organu JP Elektroprivreda BiH. Druge činjenice o događaju bit će priopćene od nadležnih organa, budući da je uviđaj u tijeku”, kaže se u priopćenju.

Avaz je pak objavio, pozivajući se na ”više policijskih izvora”, kako je u Hrustanovića pucao bivši policajac, a Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo je potvrdio kako je nedugo nakon pucnjave privedena osoba koja je pucala.

”Uhićen je nedaleko od mjesta pucnjave i priveden u službene prostorije PU Novo Sarajevo”, kazali su u MUP-u.

(Bljesak.info)