Ministar energije, industrije i rudarstva FBiH posjetio Elektroprivredu HZ HB

U utorak je u radnome posjetu JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar boravio Reuf Bajrović, novoimenovani ministar energije, industrije i rudarstva Federacije BiH sa suradnicima.

Na radnome sastanku u sjedištu Društva u Mostaru generalni direktor Elektroprivreda HZ HB Nikola Krešić i izvršna direktorica za Ekonomske poslove Ivana Bunoza ministra su detaljno informirali o aktualnome stanju u poduzeću i rezultatima poslovanja.

Ovo je prvi radni sastanak ministra Bajrovića s vodstvom JP Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar, dok je sljedeći radni sastanak zakazan za sutra.

Naglasak je bio na prezentaciji rezultata poslovanja proteklih nekoliko godina, razvojnim projektima, temama vezanim za elektroenergetski sustav BiH i otvoreno tržište električne energije.

Resornoga ministra zanimalo je trenutačno stanje kada je u pitanju naplata dugovanja od Aluminija Mostar, te daljnji planovi JP Elektroprivreda HZHB.

Direktor Krešić ukazao je i na poteškoće u radu upravljačkih tijela Elektroprivrede HZHB zbog kojih poslovni rezultati ovoga poduzeća nisu još i bolji od ostvarenih.

Ministar Bajrović izrazio je zadovoljstvo iscrpnim izvješćem koje mu je prezentirano, te je iznio stav da će Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, u skladu sa zakonom, imati aktivnu ulogu u podršci budućem radu JP Elektroprivreda HZ HB.

(www.jabuka.tv)