Marko Radić nazvao svjedoka nekoliko minuta prije nego je ubijen

Na Županijskom sudu u Mostaru u srijedu je nastavljeno suđenje zbog ubojstva Marka Radića Make, za koje je optužen Josip Cvitanović Cviki.

Godinu dana nakon smrti Radića na sudu se vodi glavni pretres, a u srijedu su po rasporedu svoj iskaz iznijela tri svjedoka, od kojih se ističe onaj Željka Planinića.

Planinić u svom svjedočenju je rekao kako je poznavao ubijenog Radića, ali i Cvikija. Njihova poznanstva, kako je kazao svjedok, sežu iz ratnog i post-ratnog razdoblja. Planinić je potvrdio i da je s Makom bio u prijateljskim odnosima, piše Bljesak.info.

Na upit tužitelja Željka Reze da objasni gdje je i što radio u noći ubojstva, Planinić je odgovorio kako je bio u šetnji koju prakticira redovno.

Na ulasku u mostarsko šetalište Bare zazvonio mi je telefon. Javio sam se, Marko Radić je bio na telefonu i rekao mi je ‘Dolazio mi je Cviki, imao sam incident s njim, udario sam ga glavom, možeš li doći?’ Ja sam mu odgovorio da ću doći, kazao je Planinić.

U daljnjem svjedočenju, Planinić je kazao kako mu je negdje kod hotela Bevanda opet zazvonio telefon.

Sud u Mostaru analizirao okolnosti smrti Marka Radića

Negdje oko hotela Bevande zazvonio mi je telefon, nazvao me je kolega koji mi je rekao ”Upucan je Maka”. Kad sam došao tamo bilo je dosta ljudi, policije, prolaznika… pitao sam ”tko, što, kako”, rekli su mi tad da policija traga za Cvikijem.

Svjedok Planinić rekao je i kako mu je Maka spominjao da Cviki ”zvoni na interfon”, dosađuje djeci tražeći da se čuje s njim, te kako se sve poslije toga smirilo.

Optuženi Cvitanović postavio je pitanje svjedoku Planiniću.

Je li točno da sam vas oko mjesec dana prije događaja pitao broj mobitela Marka Radića, i pitao sam čujete li s njim. Rekli ste mi da nemate njegov broj mobitela i da se ne čujete s njim?.

Planinić je odgovorio da je to točno. Cvitanović je nakon toga postavio par pitanja iz njihove prošlosti.

Godišnjica ubojstva Marka Radića

Je li ti poznato da sam ja spasio život Marku Radiću 1994. godine?, na što je svjedok odgovorio da ne zna, piše Bljesak.info.

Nakon toga, Cviki je kazao kako nema više pitanja te da je svjedok sasvim dovoljno rekao.

Suđenje u ovom predmetu nastavlja se 16. studenog, dok je za četvrtak, 11. studenoga, zakazano glavni pretres slučaja “Liska park” poznato kao i “Krvavi Bajram”. Ovo suđenje je prekinuto 2013. godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Bljesak.info)