Mali broj novozaraženih u Hercegovini, preminula jedna osoba

U protekla 24 sata na području dvije hercegovačke županije (ŽZH i HNŽ) registrirano je 29 novih slučajeva koronavirusa dok je preminula jedna osoba.

U Covid-19 bolnici Sveučilišne kliničke bolnice preminula je žena iz Širokog Brijega rođena 1935. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je deset bolesnika koji su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 187 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 21: 17 iz Mostara i 4 iz Neuma, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 49 osoba, od čega su dvije osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je osam novozaraženih osoba na koronavirus od kojih iz Širokog Brijega pet (troje muških i dvije ženske) te Gruda tri (dvoje muških i jedna ženska) osoba.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od COVID-19 preminula je ženska osoba iz Širokog Brijega 1935. godište.

Od koronavirusa oporavile su se tri osobe od kojih iz Gruda dvije te Širokog Brijega jedna osoba.

U samoizolaciji nalazi se 113 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivno je 86 slučajeva koronavirusa, priopćio je Zavod za javno zdravstvo ŽZH potvrdivši smrt ženske osobe iz Širokoga Brijega (1935. godište).

  • Posušje – 25
  • Široki Brijeg – 24
  • Ljubuški – 21
  • Grude – 16

(www.jabuka.tv)