Ljubušaku godina zatvora zbog pokušaja ubojstva

Kazneno vijeće Županijskoga suda Široki Brijeg izreklo je nepravomoćnu sudsku presudu kojom je optuženoga Branimira Juriča (38) iz Vitine, općina Ljubuški, proglasilo krivim za pokušaj ubojstva te mu izreklo kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, priopćeno je na stranici pravosudje.ba.

Naime, krajem svibnja se u Vitini dogodila pucnjava u kojoj je Jurič u nogu ranio sumještanina S. Alilovića (51). Prema tvrdnjama, Alilović i Jurič su se našli iza Konzuma u Vitini gdje je, nakon kraćega razgovora, došlo do svađe te je Alilović ranjen u potkoljenicu. Na mjestu događaja pronađene su tri čahure.

Ozlijeđeni se nakon pucnjave sam odvezao do obiteljske kuće te, nakon nešto više od sat vremena, zatražio liječničku pomoć u Domu zdravlja Ljubuški. S obzirom na to da ozlijeđeni slučaj nije prijavio policiji, to su učinili liječnici.

Nakon pružene prve pomoći, ozlijeđeni Alilović prevezen je u SKB Mostar. Razlozi napada i ranjavanja iz vatrenoga oružja policiji su ostali nepoznati s obzirom na to da ni jedan od sudionika nije htio govoriti o njima.

(www.jabuka.tv)