Ljubušak uvjetno osuđen zbog otvaranja kuverte kandidata za ravnatelja JP “Parkovi” – Jabuka.tv

Ljubušak uvjetno osuđen zbog otvaranja kuverte kandidata za ravnatelja JP “Parkovi”

Županijski sud u Širokom Brijegu je po optužnici Županijskog tužiteljstva ŽZH donio pravomoćnu osuđujuću presudu za Nikolu Leku (31) iz Ljubuškog zbog kaznenog djela povrede tajnosti pisma ili druge pošiljke.

Leki je izrečena uvjetna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca koja se neće izvršiti ukoliko u roku od 2 (dvije) godine ne počini neko novo kazneno djelo, kazao je županijski tužitelj ŽZH Josip Aničić za portal Jabuka.tv.

Optužnicom Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu Leko se teretio da je kao tajnik JP “Parkovi” d.d. Ljubuški otvorio prijavu koju je poslao T.B. na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja JP “Parkovi” d.d. Ljubuški, iako je na istoj pisalo “Ne otvarati”.

Nakon što je neovlašteno otvorio prijavu T.B. u namjeri da ga eliminira iz natječajne procedure iz kuverte je izvadio Uvjerenje Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida Domovinskog rata.

Kada je T.B. zatražio informaciju o zaprimanju njegove prijave i uvid u kuvertu utvrđeno je da je kuverta neovlašteno otvorena i iz iste izvađen dokumenta, radi čega bi T.B. bio eliminiran iz natječajne procedure. Presuda je potvrđena odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH i ne postoji mogućnost ulaganja žalbi, kazao je Aničić.

(www.jabuka.tv)