Livno: Sud potvrdio optužnicu protiv četvorice mladića

Općinski sud u Livnu, Rješenjem od 20. rujna 2021. godine, potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva HBŽ u Livnu, protiv I.K, rođenog 2001. godine, R.K. rođenog 1998. godine, M.M, rođenog 2001. godine, A.Š. rođenog 2000. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 362. st. 2. Kaznenog zakona FBiH.

Optuženima se stavlja na teret da su kao supočinitelji dana 10. travnja 2021. godine, oko 00:30 sati, u mjestu Držanlije u Livnu, nasiljem prema drugom izazvali tuču, tako što su za vrijeme boravka u vikendici-improviziranom ugostiteljskom objektu u kojem se nalazio veći broj gostiju, nakon prepirke i međusobno upućenih provokacija između društva sa kojim su stajali s društvom u kojem su se nalazili oštećeni I.M i N.Č., tjelesno se sukobili s oštećenima, nakon čega su zajedno s ostalim gostima koji su nastojali spriječiti tuču, izašli ispred vikendice gdje su nastavili tući oštećene.

Oštećeni I.M i N.Č su tom prilikom zadobili lakše tjelesne ozljede, navode iz Tužiteljstva HBŽ.

Sudac za prethodno saslušanje, Općinskog suda u Livnu je za 11. listopada 2021. godine zakazao ročište radi za izjašnjenja o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženih.

Za kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz članka 362. stavak 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja, priopćeno je iz Tužiteljstva.

(www.jabuka.tv)