LG donosi OLED tehnologiju i umjetnu inteligenciju na velika vrata u BiH

Zahvaljujući modelima OLED televizora sa funkcijama umjetne inteligencije, kompanija LG je potvrdila reputaciju pionira kada je u pitanju OLED tehnologija.

Kompanija LG Electronics u četvrtak je predstavila u Bosni i Hercegovini seriju premijum OLED televizora s umjetnom inteligencijom koji će unijeti revoluciju u domove brojnih korisnika, na događaju “Perfect & Smart Home powered by LG”.

Prisutne uzvanike, kojih je bilo preko stotinu, pozdravili su Damir Kalmar, direktor kompanije Stanić Trade koja je ujedno bila i domaćin događaja, kao i generalni direktor LG-ja za regiju Srednje i južne Europe, gospodin Hyeong Tae Kim.

Sa α (Alpha) 9 inteligentnim procesorom koji pokreće vodeće OLED modele, gledatelji mogu uživati u poboljšanom renderovanju slike i preciznijim bojama iz praktično bilo kog ugla gledanja, kao i u savršenoj razini crne boje, koji je zaštitni znak LG OLED televizora. Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorosteupanjski proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego kod konvencionalnih tehnika. S Dolbi Atmos zvukom i optimalnim kvalitetom slike, LG televizori potrošačima pružaju impresivno iskustvo gledanja.

Televizori kompanije LG s ThinQ® tehnologijom umjetne inteligencije podržavaju usluge bazirane na elektronskom vodiču programa (EPG) za pružanje informacija u realnom vremenu i pretragu kanala koji nude željeni sadržaj.

Pored OLED televizora, prisutnima su prezentirani i NanoCell televizori, kao i Signature linija LG velikih kućnih aparata. Na samom kraju događaja, kompanija LG najavila je jesenju promociju “5 godina garancije” na UHD modele koja je počela jučer, 17. listopada, i trajat će do 2. prosinca 2019.

*PR članak