Lažna vijest: Petnaestogodišnjakinja iz Zagreba nije poginula, u teškom je stanju – Jabuka.tv

Lažna vijest: Petnaestogodišnjakinja iz Zagreba nije poginula, u teškom je stanju

Petnaestogodišnje dijete, iako su prve informacije govorile drugačije, nije prva žrtva potresa u Zagrebu.

U Đrođićevoj ulici u Zagrebu urušila se zgrada, usljed čega je 15-godišnja djevojka zadobila teške ozljedeu zemljotresu. Trenutno se radi hitna CT dijagnostika, a djevojka je u kritičnom stanju, piše Večernji list.

Vrlo brzo nakon prvog udara potresa u kolima Hitne pomoći je dovezena 15-godišnja djevojka koja je dobila krajnje cerebralnu ozljedu. Pristupljeno je reanimaciji odmah i trenutno se provode mjere intenzivnog liječenja i dodatne dijagnostike. U ovom trenu radi se hitni CT kako bi se utvrdio stupanj i i priroda ozljeda. Ona je vrlo kritično, kazao je Goran Roić, šef Klinike za dječije bolesti Zagreb.

Time je opovrgnuo izjavu šefa Zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića, koji je Hini rekao da “teško ozlijeđeno dijete više nije pokazivalo znakove života”, te da je “konstatirana smrt”. Rašić je naknadno Hini rekao da je taj podatak iščitao iz tzv. disponentske liste koju mu je predočio liječnik hitne medicine, koji je sudjelovao u prijevozu bolesnika u Klaićevu. Također ga je dobio od od šefa službe u zagrebačkoj Hitnoj pomoći, koji ga je obavijestio da je obavljen prijevoz bolesnika “koji nije pokazivao znakove života”.

Roić je kazao da je teško ozlijeđena 15-godišnjakinja vrlo brzo nakon potresa kolima Hitne pomoći dovezena u Klaićevu bolnicu, napravljena je reanimacija te se sada radi dodatna dijagnostika. Dodao je kako su im najavili da će trebati zbrinuti još nekoliko djece, ali za sada još nisu zaprimili neke s ozbiljnijim ozljedama.

Klaićeva se sastoji od četiri zgrade. U najviše stradaloj zgradi iz 1908. godine, vrlo opasne pukotine u strukturi zgrade, manja urušavanja, ali smo sve pacijente premjestili i operativni trak u noviju zgradu pedijatrije gdje su znatno manja oštećenja. Svu djecu i roditelje kojima je to zdravstveno stanje dopuštalo smo otpustili iz bolnice, dodao je Roić.

Dva snažna potresa pogodila Zagreb

(www.jabuka.tv)