Koronavirus u Hercegovini: HNŽ bilježi 39, a ŽZH 14 novozaraženih – Jabuka.tv

Koronavirus u Hercegovini: HNŽ bilježi 39, a ŽZH 14 novozaraženih

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula je žena iz Mostara rođena 1948. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 18 bolesnika, od kojih je tri na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su tri, a otpuštena dva pacijenta.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 440 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 39 i to: 24 iz Mostara, 14 iz Konjica i jedan iz Čapljine.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 73 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 532 rješenja. Ukupno je izdano 25.216 rješenja, priopćio je Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

14 novozaraženih u ŽZH-u, tri oporavljene osobe

S druge strane iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH javljaju kako je u protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na  koronavirus testirano 76 osoba, dok su dvije osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je 14 novozaraženih osoba na koronavirus, od čega iz Širokog Brijega pet ženskih osoba, Gruda sedam (dvije muške i pet ženskih) te Ljubuškog i Posušja po jedna muška osoba.

Od koronavirusa oporavile su se tri osobe, iz Širokog Brijega dvije, Ljubuškog jedna.

U samoizolaciji nalazi se 119 osoba, dok je šest osoba izašlo iz samoizolacije, priopćili su iz županijskog zavoda.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus pozitivno je 87 osoba:

  • Široki Brijeg – 46
  • Ljubuški – 11
  • Grude – 24
  • Posušje – 6

(www.jabuka.tv)