Korona-izvještaji za ŽZH i HNŽ

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula je žena iz Mostara rođena 1931. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 46 bolesnika, od kojih je 10 na invazivnoj i jedno na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 343 uzorka.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 41: 14 iz Mostara, tri iz Čapljine, dva iz Čitluka, osam iz Jablanice, jedan iz Stoca, šest iz Prozor-Rame i sedam iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u ponedjeljak su izdali 36 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 530 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 68 osoba, od čega je troje retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je deset novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Širokog Brijega četiri (dvoje muških i dvije ženske), Ljubuškog dvije (jedna muška i jedna ženska), Gruda dvije (jedna muška i jedna ženska) te Posušja dvije ženske osobe.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 12 osoba, iz Širokog Brijega devet te Gruda tri osobe.

U samoizolaciji nalaze se 122 osobe, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 87 osoba:

–          Široki Brijeg – 32

–          Ljubuški – 25

–          Grude – 25

–          Posušje – 5

(www.jabuka.tv)