Korona-izvještaji za HNŽ i ŽZH

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuo je muškarac rođen 1947. godine iz Prozor-Rame.

Na bolničkom liječenju trenutno je 35 bolesnika, od kojih je osam na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 325 uzoraka.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 56: 47 iz Mostara, tri iz Čapljine, jedan iz Čitluka, jedan iz Stoca i četiri iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u srijedu su izdali 54 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 535 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 57 osoba, od čega je jedna retestirana.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 12 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Ljubuškog devet (pet muških i četiri ženske), Posušja dvoje muških te Gruda jedna ženska osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se sedam osoba, iz Širokog Brijega tri te po dvije osobe iz Ljubuškog i Gruda.

U samoizolaciji nalazi se 129 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 87 osoba:

–          Široki Brijeg – 27

–          Ljubuški – 29

–          Grude – 24

–          Posušje – 7

(www.jabuka.tv)