Korona brojke za Hercegovinu

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuo je muškarac iz Konjica rođen 1939. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 43 bolesnika, od kojih je 11 na invazivnoj i dvoje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 302 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 34: 25 iz Mostara, jedan iz Čapljine, jedan iz Čitluka, jedan iz Jablanice, tri iz Stoca, jedan iz Prozor-Rame i dva iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u četvrtak su izdali 45 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 584 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 46 osoba, od čega jedvoje retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su četiri novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa iz Gruda dvije (jedna muška i jedna ženska) te po jedna muška osoba iz Širokog Brijega i Ljubuškog.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 11 osoba, iz Širokog Brijega i Ljubuškog po četiri osobe te Posušja tri osobe.

U samoizolaciji nalazi se 116 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 96 osoba:

– Široki Brijeg – 49

– Ljubuški – 22

– Grude – 23

– Posušje – 2

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)