Koordinirana akcija u Mostaru, uhićene dvije osobe

Dvije osobe uhićene su nakon pretresa na dvije lokacije na širem području Grada Mostara od strane policijskih službenika Federalne uprave policije.

Policijski službenici Federalne uprave policije u srijedu su u zajedničkim koordiniranim aktivnostima s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, PU Trebinje, a pod nadzorom Hercegovačko-neretvanskog županijskog i okružnog javnog Tužiteljstva Trebinje, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentiranju kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. i “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija” iz člana. 371. KZ F BiH kao i više kaznenih djela počinjenih na području Republike Srpske između ostalih i kaznenih djela “Pustošenje Šuma” i “Nedozvoljene eksploatacije mineralnih sirovina” opisanih u Kaznenom Zakonu Republike Srpske.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi na dvije lokacije na širem području Grada Mostara, te su lišena slobode dva lica inicijala M.M.M. (1978.) i E.M. (1972.) koje se sumnjiče za gore navedena djela.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis Sativa L” cca 1-2 kg, veća količina eksploziva cca 13 kg, dvije ručne bombe, puška, veća količina municije, tri ručne radio stanice, mobilni telefonski uređaji, sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Pored navedenog policijski službenici su poduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti locirali na području Općine Istočni Mostar, plantažu s nasadama Indijske konoplje u vezu s kojom se dovode osumnjičeni M.M.M i E.M. Na predmetnoj plantaži istog dana izvršen je očevid, kojom prilikom je izuzeto 56 stabljika indijske konoplje.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega su predana policijskim službenicima MUP-a RS na daljnje nadležno postupanje, s tim da je protiv istih nadležnom Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili gore navedena kaznena djela, navedeno je u priopćenju,

(www.jabuka.tv)