Konjic: U zlatarni prodavala ogrlicu koju je ukrala u drugoj zlatarni

Mlađa ženska osoba nudila je na prodaju žensku zlatnu ogrlicu koju je prethodno ukrala u drugoj zlatarni u Konjicu.

Prijava PS Konjic je stigla iz zlatarne u Ulici Maršala Tita u Konjicu u subotu 23. ožujka. Policijska patrola je na licu mjesta zatekla E.M. (2000) iz Sarajeva, koja je lišena slobode, a ista je u PS Konjic dragovoljno predala jednu zlatnu ogrlicu.

O ovom događaju upoznat je nadležni tužitelj, poduzete potrebne mjere.

Isti dan PU Mostar je zaprimila prijavu da je od strane NN počinitelja otuđeno vozilo marke Mercedes S 350, crne boje, koje je bilo parkirano u naselju Kosor. Upoznata je kriminalistička policija, poduzete su sve potrebne mjere.

Dan ranije, u petak 22. ožujka policijska patrola PS Konjic je u mjestu Borci izvršila kontrolu vozila marke Golf kojim je upravljao S.H. (1990), a kao suputnici u vozilu su se nalazili H.H. (1995) i E.Č. (1997), svi iz Glogošnice.

Pri pregledu vozila, iza zadnjeg sjedala na podu, pronađena je pvc prozirna folija sa zeljastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te u papiru manja količina prosute zeljaste tvari. Upoznata je kriminalistička policija, poduzete su sve potrebne mjere.

PS Mostar Centar je prijavljeno u nedjelju, 24. ožujka, da je od strane NN počinitelja otuđena određena količina novca u raznim apoenima iz nezaključane sobe u Ulici Ilićka.

Patrola policije je utvrdila da je navedeno počinio S.O. (1978). Novac je vraćen vlasniku, a s navedenim je upoznata krim. policija.

Na području HNŽ-a je tijekom vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, registrirano je 17 prijava. Od čega na području Mostara 9, na području Konjica 5, na području Čapljine 1, na području Jablanice 1 i na području Neuma 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 8 prekršaja, od čega na području Mostara 5, na području Stoca 1, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ-a

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 16 prometnih nesreća. Na području Mostara bilo ih je 9, na području Jablanice 3, na području Čitluka 2, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1. Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.

(www.jabuka.tv)