Kokain i marihuana: Produljen pritvor šestorici “Gastarbajtera”

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Širokom Brijegu ponovno je produljilo pritvor Ž. M. (43), T. I. (49), I. A. (37), J. P. (41), I. K. (43), osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari i T. P. (39) osumnjičenom za odavanja službene tajne, nakon što je Vrhovni sud FBiH djelomično ukinuo rješenje i predmet vratio na ponovno odlučivanje, potvđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Nakon ponovnog odlučivanja, osumnjičenici i dalje ostaju u pritvoru, u kojem se nalaze od 26. travnja 2018. godine, izuzev I. K. (43) koji se nalazi od 28. travnja 2018. godine.

Dana 22. svibnja 2018. godine Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu uz prijedlog za produljenje pritvora dostavilo je materijalne dokaze, kao i iskaze svjedoka na kojima je temeljilo svoj prijedlog za produljenje pritvora, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Ž. M. sumnjiči se da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T.I., I.A., J.P. i I.K., koji su kontinuirano nabavljali i prodavali kokain i marihuanu osobama s područja Ljubuškoga.

J. P. se sumnjiči i da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i streljivo.

T. P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T. I.

(www.jabuka.tv)