Kako zamrznuti smrdljivog martina? – Jabuka.tv

Kako zamrznuti smrdljivog martina?

Smrdljivi martin ime je dobio zbog dvije svoje značajke. Kad su ugroženi ispuštaju neugodan miris kojeg se teško riješiti, a pojavljuju se u doba Martinja.

Topla i vlažna klima pogoduje razvoju raznih kukaca, a među njima su i smrdljivi martini kao i vrsta stjenica koje građani ovih dana opet pojačano susreću u svojim domovima. Slično kao i prošle godine, i ove godine smrdljive stjenice ulaze u stambene prostore kako bi se sklonile od nepovoljnih vremenskih uvjeta na prezimljenje.

Smrdljive stjenice ispuštaju neugodan miris kada se nađu u opasnosti, a istraživanja su pokazala da su te komponente kod strane vrste Halyomorpha halys snažni alergeni koji kod osjetljivih ljudi mogu izazvati alergijske bolesti. Za razliku od smrdljivih stjenica koje ne bodu ljude jer su isključivi biljojedi, mrežasta stjenica platane može ubosti čovjeka i izazvati kožnu alergiju.

FreezBug u svim agrocentrima Sjemenarne

Stoga savjetujemo da ih iz kuće izbacujete tako da ih podignete listom papira te otresete kroz prozor ili da koristite sprej koji 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐮𝐭𝐧𝐨 𝐳𝐚𝐦𝐫𝐳𝐚𝐯𝐚 𝐝𝐨 -𝟒𝟓 ° 𝐂 sve insekte poput pauka, škorpiona, žohara, osa, mrava i drugih letećih i gmižućih insekata.

Sprej FreezBug je bez insekticida i aktivnih sastojaka. Pogodan za primjenu u unutarnjim i vanjskim prostorima kao što su spavaće sobe, kuhinje, dnevne sobe i vrtovi.

FreezBug potražite u Vama najbližem agrocentru Sjemenarne.


(www.jabuka.tv)