Jedna osoba preminula u požaru u Ljubuškom

U ponedjeljak u 07:55 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da je izbio požar u obiteljskoj kući u mjestu Vašarovići, općina Ljubuški, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH objavljenom u utorak.

Po prijavi su postupili policijski službenici PU Ljubuški, koji su na mjestu događaja zatekli djelatnike VD Ljubuški koji su iz iste obiteljske kuće izvukli beživotno tijelo osobe Z.V. (91), iz mjesta Vašarovići, općina Ljubuški.

Dežurni liječnik DZ Ljubuški konstatirao je smrt navedene osobe.

Očevidne radnje izvršili su policijski službenici PU Ljubuški, dežurni tužitelj ŽT ŽZH, skupa s Inspektoricom za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a ŽZH, te vještakom elektro struke.

Tijekom utorka oglasila se i Uprava civilne zaštite ŽZH:

U ponedjeljak u vremenu od 07:25 do 10:10 sati, ljubuški vatrogasci (pet vatrogasaca s četiri vozila i jedan pripadnik DVD-a) gasili su požar na lokalitetu Vinine u mjestu Vašarovići. Požar je izbio u obiteljskoj kući.

Vatrogasci su po dolasku razbili bravu vrata te su u prostoriji pronašli žensku osobu Z.V. (91), bez znakova života. Na mjestu događaja bila je Hitna pomoć i djelatnik PP Ljubuški, priopćili su.

(www.jabuka.tv)