Jedan muškarac krao tenisice u Mostaru, drugi uhvaćen s drogom u Čitluku

U petak 26. srpnja u PS Mostar Centar je prijavljeno da je nn muška osoba otuđila dva para tenisica iz TR Deichmann, te da pokušava pobjeći iz trgovačkog centra.

Patrola policije zaustavila je navedenog i utvrdila da se radi o B.P. (1977) iz Mostara. Kod istog su pronađene tenisice koje su uz potvrdu vraćene u trgovinu. B.P. je lišen slobode, a o svemu je upoznata kriminalistička policija.

U subotu 27. srpnja oko 23:30 sati, patrola policije PS Čitluk je u Ulici Kneza Branimira u Čitlukukontrolirala M.O. (1978) iz Čitluka koji je dragovoljno predao dva paketića sa sadržajem praškaste tvari koja izgledom asocira na opojnu drogu heroin i jedan paketić sa zeljastom tvari koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

M.O. je lišen slobode, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

U nedjelju 28. srpnja, PU Mostar je prijavila S.D. da joj je tijekom noći otuđeno vozilo BMW 520D GT, crne boje. Vozilo je bilo parkirano u Ulici Zalik, pored ceste M17. Upoznata je kriminalistička policija, poduzete sve potrebne mjere.

Proteklog vikenda iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a registrirano je 16 prijava, od čega na području Mostara osam, na području Konjica i Prozor-Rame po dvije, na području Stoca, Jablanice, Čitluka i Neuma po jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je devet prekršaja, od čega na području Mostara šest, na području Konjica, Prozor-Rame i Jablanice po jedna.

Registrirano je i 26 prometnih nesreća, od čega na području Mostara 12, na području Čapljine pet, na području Stoca i Jablanice po tri, na području Konjica dvije  i na području Neuma jedna.

Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, jedna osoba ozlijede neutvrđenog stupnja, a deset osoba lakše tjelesne ozlijede, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)