Incident u banci u Sarajevu: Policajac u samoobrani ranio napadača

U banci u centru Sarajeva u petak se dogodio incident prilikom čega je napadnut policajac koji se morao obraniti te je ranio napadača.

Incident se dogodio u NLB banci u sarajevskoj ulici Điđikovac, nakon čega je policajac otvorio vatru.

Kako je Avazu otkrio izvor blizak istrazi muškarac koji je ranjen nasilno se ponašao prema službenicima banke te je psovao zbog čega je policajac pozvan na intervenciju.

Prema riječima istog izvora policajac ga je po pravilima službe upozorio da prestane s takvim ponašanjem. No, on se nije na to obazirao te je nastavio vrijeđati. Kada mu je policajac navodno kazao da napusti banku on je silovito nasrnuo na njega pribivši ga uz zid. U tom momentu u ruci je prema prvim informacijama imao makaze kojima je krenuo ubosti policajca u vrat.

Kada se hrabri policajac istrgao opet je napadača nekoliko puta glasnim tonom upozorio da baci makaze, ali je on nasrnuo na njega opet, pokušavajući ga ubosti u vrat. Policajac je braneći vlastiti život iz službenog pištolja prema prvim informacijama ispalio najmanje jedan hitac ranivši nasilnika.

On je odveden u bolnicu na saniranje ozljede.

Glasnogovornik MUP-a Županije Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je za “Avaz” da su zaposlenici banke oko 15 sati pozvali policiju jer su imali problema s muškarcem.

Jedno lice s kojim su službenici banke imali problema je policijskog službenika koji je došao na intervenciju napalo oštrim predmetom i tom prilikom je policijski službenik u cilju da odbije protupravan napad od sebe upotrijebio službeno oružje nanijevši ozljede ovom licu. Pozvana je ekipa Hitne medicinske pomoći i prevezla ga na ukazivanje liječničke pomoći. U tijeku je očevid. Više informacija bit će kasnije, kazao je Hadžiabdić.

(www.jabuka.tv | Foto: Klix.ba)