HT ERONET i partneri omogućili pametni parking na Sveučilištu u Mostaru

Projekt “Smart Campus” Sveučilišta u Mostaru je dobio novu dimenziju; korisnicima će uskoro biti omogućeno i pametno parkiranje.

Iako se projekt pametnog kampusa zbog pandemije koronavirusa odvija nešto sporijom dinamikom od inicijalno predviđene, na njemu se i dalje sustavno radi.

Ovih dana su naime postavljeni senzori za detekciju zauzetosti mjesta za parkiranjem i kamere za nadzor, kako bi se do kraja studenog završila i ova faza pametnog sveučilišta.

Senzori za “Smart Parking” sustav postavljeni su u suradnji s HT ERONET-om, tvrtkom Ericsson Nikola Tesla i SUMIT-a na najnovijoj NB IoT komunikacijskoj mreži, a na njoj su radili i nadareni studenti, koji nastavljaju istraživati i kreirati buduće projekte.

HT ERONET je ponosan što može sudjelovati u ovom projektu u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru. Kao digitalna kompanija za digitalno doba, na ovaj način slijedimo najnovije trendove velikih svjetskih sveučilišta, koristeći naprednu tehnologiju pri razvoju inovativnih rješenja, a sve u svrhu pripreme studenata za tržište rada, koje se sve brže razvija u nekim novim tehnološkim i digitalnim smjerovima, kao i svrhu razvoja novih naprednih komercijalnih HT Eronet ICT rješenja, kazao je Tomislav Ruk, član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu HT ERONET-a.

(www.jabuka.tv)