Hrvatska: Pokušali prijeći granicu sa 73 paketa marihuane u autu, odao ih policijski pas – Jabuka.tv

Hrvatska: Pokušali prijeći granicu sa 73 paketa marihuane u autu, odao ih policijski pas

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići u petak je pristupilo osobno vozilo srpskih nacionalnih oznaka u kojem su se nalazili dvojica državljana Srbije u dobi od 27 godina, navodi se u priopćenju Policijske uprave (PU) Dubrovačko – neretvanske.

Tijekom obavljanja granične kontrole posumnjalo se na krijumčarenje opijata pri čemu je na prisutnost droge u vozilu reagirao i službeni policijski pas za detekciju droga Lily, zbog čega je od nadležnog odvjetništva i suca istrage zatražen nalog za pretragu vozila.

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda, u suradnji s djelatnicima carine, pretragom vozila pronašli su ukupno 36 kg i 350 g marihuane. Droga je bila pakirana u 73 paketa, a pronađena je u posebno izrađenom prostoru ispod sjedala vozača i suvozača. Također je utvrđeno da su na osobno vozilo kojim su pristupili graničnoj kontroli stavili nepripadajuće registarske pločice.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Neovlaštene proizvodnje i promet drogama”, kao i kazneno djelo “Krivotvorenja isprava”, dvojica srpskih državljana su, uz kaznene prijave, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, od početka ove godine Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska u koordinaciji s drugim nadležnim institucijama, odnosno Uredom  za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta razbila je dva lanca krijumčarenja kokaina koji je morem pristigao u Luku Ploče.

Uhićeno je i kazneno prijavljeno ukupno sedam osoba za koje se osnovano sumnja da su navedeni kokain naručili s ciljem njegove dalje distribucije unutar Hrvatske i susjednih zemalja. U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kg kokaina, a pronađeno je i zaplijenjeno 98 kg kokaina, zaključeno je u priopćenju iz PU Dubrovačko – neretvanske.

(www.jabuka.tv)