Hrvatska: Eksplozivnom napravom napadnuta tri radnika Elektre, dvojica ozlijeđena

Hrvatska elektroprivreda (HEP) potvrdila je u srijedu da su u srijedu u Pakracu eksplozivnom napravom napadnuta tri radnika HEP-ODS-a, Elektre Križ, koji su došli isključiti električnu energiju po nalogu opskrbljivača, a u tom su napadu ozlijeđena dva radnika.

Policijska uprava požeško-slavonska ranije je izvijestila da je 71-godišnji muškarac jutros u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca, pri čemu su dvojica ozlijeđena, a napadač je uhićen.

HEP je priopćio da su danas, oko 9:15 sati “tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava, Elektre Križ napadnuti eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć, naveli su iz HEP-a, uz napomenu da će više informacija o okolnostima samog događaja moći dati nakon završetka policijskog očevida, javlja Hina.

Uprave HEP-a i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika, ističu iz HEP-a u priopćenju.

(www.jabuka.tv)