Hrvat i Srbin zajedno u kamionu vozili 170 kg marihuane

Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je kako je to najveća ovogodišnja pojedinačna zapljena droge na tom području, slijedi postupak vještačenja i utvrđivanja za koje je tržište droga bila namijenjena.

Karlovačka policija u četvrtak je u Karlovcu zaplijenila 170,6 kilograma marihuane te je uhitila jednog hrvatskog i jednog srbijanskog državljana koji su drogu vozili u kamionu, rečeno je u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi, prenosi Vecernji.hr.

Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je kako je to najveća ovogodišnja pojedinačna zapljena droge na tom području, slijedi postupak vještačenja i utvrđivanja za koje je tržište droga bila namijenjena. Za sada nije mogao reći više o suradnji policije Hrvatske i Srbije. Načelnik kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave Romano Benković je rekao da su obojica uhićenika otprije poznata policiji, da je ilegalna roba bila upakirana u građevinski stiropor u otvorenome skladišnom prostoru teretnog vozila, a policija je posumnjala da je riječ o u kriminalu te je obavila pretres

Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je kako je to najveća ovogodišnja pojedinačna zapljena droge na tom području, slijedi postupak vještačenja i utvrđivanja za koje je tržište droga bila namijenjena. Za sada nije mogao reći više o suradnji policije Hrvatske i Srbije. Načelnik kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave Romano Benković je rekao da su obojica uhićenika otprije poznata policiji, da je ilegalna roba bila upakirana u građevinski stiropor u otvorenome skladišnom prostoru teretnog vozila, a policija je posumnjala da je riječ o u kriminalu te je obavila pretres.

Na izlazu s autoceste Rijeka-Karlovac uhvaćeni su i uhićeni 44-godišnji i 47-godišnji vozač i suvozač te će tijekom dana uz kaznenu prijavu biti privedeni na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, a policija će i dalje provoditi “razne dokazne radnje i istraživanje njihove potencijalne povezanosti s drugim osobama, rekao je Benković. Osim marihuane, u kamionu su pronađena i dva pištolja s pripadajućim streljivom.

Prošle godine djelatnici karlovačke Policijske uprave otkrili su i zaplijenili 307,09 kilograma marihuane, što je jedna od najvećih zapljena u državi i dosadašnji rekord te Policijske uprave. Inače, u prva tri mjeseca prošle godine prijavljeno je osam kaznenih djela i 23 prekršajna djela vezana uz drogu, a u prva tri mjeseca ove godine bilo je 116 prekršajnih i četiri kaznene prijave, rekao je voditelj Odjela za droge Bruno Kendjel.

(www.jabuka.tv)