U racijama u Mostaru zbog droge uhićeno osam osoba

Proteklog vikenda pripadnici MUP-a HNŽ-a imali su pune ruke posla.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 13 prometnih nesreća i to na području Mostara 7, na području Konjica 1, na području Čapljine 2, na području Jablanice 1 i na području Rame 2 u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede dok su dvije osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja.

Za protekli vikend (u vremenskom razdoblju od 27. do 30.01. 2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 12 prijava i to na području Konjica 3, na području Mostara 7, na području Neuma 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je jedan slučaj i to na području Rame 1.

Tako je u petak, 27. 01. 2023.godine u večernjim satima na području grada Mostara provedena akcija u kojoj su sudjelovali djelatnici Sektora krim. policije te svih policijskih uprava kojom prilikom je izvršena racija u više caffe barova.

U udruzi građana ”Red Army” lišeni slobode su A.L. (1996), I.G. (1989), E.B. (1991) i S.G. (1999) od kojih je tom prilikom izuzeto više omota sa nn biljnom materijom, jedan omot sa praškastom bijelom tvari dok je osoba E.B. od sebe odbacio 5 omota sa nn bijelom praškastom tvari.

U objektu je također na stolu pronađena mrvilica za usitnjavanje opojne droge Marihuane .

U caffe bar ”Pauk” lišen slobode je K.Ć. (1989) iz Mostara od koga je tom prilikom izuzet jedan omot sa nn biljnom materijom.

U UO ”Cocoloco” lišen slobode je S.M. (1977) iz Mostara od koga je izuzet jedan omot sa nn biljnom materijom kao i u UO ”Leonhart” gdje je lišen slobode P.S. (1991) iz Mostara od koga je izuzet jedan omot sa nn biljnom materijom.

U UO ”PUB” u Raštanima lišen slobode je S.B. (1999) iz Mostara od koga je tom prilikom izuzet jedan omot sa biljnom nn materijom. O svemu upoznat tužitelj.

Osim toga, u nedjelju, 29. 01. 2023. godine oko 19:00 sati u PU Mostar obratio se S.K. (1975) i prijavio da je na adresi Ul. Hamida Vuka u Mostaru traje pokušaj pljačke nad njegovim puncem M.Z. (1939) te da je uspio savladati jednog počinitelja.

Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su preuzeli zadržanu osobu, a radi o maloljetniku K.S. (2006) iz Sarajeva dok su tri osobe pobjegle u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom i brzom intervencijom, djelatnici policije su pronašli još jednu osobu i lišili ga slobode a radi se o I.S. (2002) iz Sarajeva koji je upravljao vozilom ”Ford”.

Također , utvrđeno je da su druga dva počinitelja koji su pobjegli M.B. (1977) iz Bosanske Gradiške i E.S. (2005) sa Ilidže za kojima se intenzivno traga te da postoji osnovana sumnja da su gore navedene osobe dana 11.01. ove godine izvršila razbojstvo u Ul. Biščevića u Mostaru.

O svemu je upoznat tužitelj te su u tijeku sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela.

(www.jabuka.tv)