Gruđanin pred policajcima bacio kokain pa priznao da ga u stanu ima još više

Policija u Grudama uhitila je muškarca zbog posjedovanja kokaina.

Kako je u ponedjeljak objavljeno na stranici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, u subotu, 8. svibnja, u 20:10 sati, policijski službenici kriminalističke policije MUP-a ŽZH su, postupajući po akciji kodnog naziva ”Lord” zavedenoj s ciljem suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, u mjestu Gornji Zorići, općina Grude, na cesti Grude – Posušje, zaustavili putničko motorno vozilo marke VW Polo, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao J.R. (43) iz Gruda.

Na postavljeno pitanje ”Ima li kod sebe zabranjenih supstanci?” isti je u obližnje grmlje bacio kutijicu, što su uočili policijski službenici, a na postavljeno pitanje ”Što se nalazi u kutijici?” isti je odgovorio da se u istoj nalazi više paketića opojne droge kokain, te je također izjavio da se u vozilu kojim je upravljao nalazi precizna vaga.

Na mjestu događaja izvršen je očevid te je pronađena i izuzeta odbačena kutija, a J.R. je lišen slobode te je u službenim prostorijama MUP-a ŽZH nad njim izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je isti priznao izvršenje kaznenog djela te je izjavio da se u stanu u Grudama kojeg on koristi nalazi veća količina opojne droge kokain, koju je naknadno predao policijskim službenicima.

Putničko motorno vozilo marke ‘VW Polo privremeno je oduzeto te će naknadno, nakon pribavljena naredbe nadležnog Suda, biti izvršena pretraga istoga.

Nakon kompletiranja predmeta protiv J.R. (43) bit će podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH, stoji u objavi MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija)