Gruđanin i dvojica Širokobriježana osumnjičeni za šaranje kampa NK Široki Brijeg

MUP ŽZH se 0glasio o kaznenom djelu oštećenja tuđe imovine počinjenom u nedjelju u večernjim satima nakon utakmice NK Široki Brijeg – FK Tuzla City na nogometnom kampu “Musa-Karačić” na Blatu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Dana 16. rujna 2019. godine u 13:00 sati operativno dežurstvo PU Široki Brijeg je zaprimilo prijavu od osobe S.Z. (1972.) iz Širokog Brijega, da je od strane NN počinitelja ili više njih tijekom noći 15/16. rujna 2019. godine počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari u mjestu Knešpolje, Široki Brijeg, na štetu NK Široki Brijeg.

Na način da su isti sprejem na zidovima službenih prostorija NK-a Široki Brijeg, a koje se nalaze u sklopu sportskog centra “Musa-Karačić”, iscrtali više grafita neprimjerenog sadržaja, kao i da su golove sa travnjaka prebacili preko ograde van sportskog centra i iste na taj način oštetili.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izišli su policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg koji su izvršili očevidne radnje. Isti su dana 17. rujna 2019. godine došli do operativnih saznanja da bi počinitelji predmetnog kaznenog djela mogle biti osobe J.Š. (1998.) sa prebivalištem u mjestu Dragićina, općina Grude, T.B. (1999.) sa prebivalištem u ulici Fra Didaka Buntića, Široki Brijeg i I.B. (2000.) sa prebivalištem u mjestu Knešpolje, Široki Brijeg.

Nad istima je  provedena kriminalistička obrada, te su ispitani u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl.293 KZ FBiH Oštećenje tuđe stvari, te će po kompletiranju predmeta protiv istih biti upućeno odgovarajuće izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

Kamp NK Široki Brijeg na Blatu išaran prijetećim i uvredljivim porukama

(www.jabuka.tv)