Gnojidba plodovitog povrća u fazi berbe

U vrijeme berbe većina povrtnih kultura a posebno rajčica, paprika i krastavac iz tla iznose veću količinu hranjiva tako da se u tom periodu te povrtne kulture trebaju prehranjivati svakih 10-15 dana.

Prihranjivanje se obavlja s gnojivima koji imaju povećan sadržaj kalija. Tijekom ljetnih mjeseci u vrijeme berbe plodovitog povrća često se na pojedinim biljkama javlja problem s nedostatkom pojedinog hranjiva koje se manifestira kroz različite simptome.

Jedan od najčešćih problema jest pojava gorkih pjega (tzv. vršna trulež) na plodovima rajčice i paprike uzrokovane nedostatkom kalcija, posebno kod uzgoja u plastenicima, ali i na otvorenom gdje je tijekom vegetacije izražen problem navodnjavanja. Za otklanjanje ovog problema preporučujemo primjenu gnojiva na osnovi kalcija.

Tijekom plodonošenja odnosno berbe, za sve kulture preporučujemo primjenu Sinergona– gnojiva na prirodnoj bazi koji pruža hranu i otpornost biljke na različite nepovoljne situacije.

Za sve dodatne informacije o gnojidbi plodovitog povrća kontaktirajte našu Agro podršku na broj 039/700-000.(www.jabuka.tv)