Ginekolog zbog 30KM osuđen na šest mjeseci zatvora

Općinski sud u Zenici donio je i objavio prvostupanjsku presudu u kaznenom postupku kojom je optuženi ginekolog Ribić Nihad proglašen krivim za kazneno djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja 383. stav 1. Kaznenog zakona FBiH.

Ribić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, obavezan je nadoknaditi troškove postupka u iznosu od 200 KM, te mu je oduzeta imovinska koristi pribavljena kaznenim djelom.

Podsjetimo, prema navodima iz optužnice Ribić je 21. srpnja 2017. godine u Zenici, kao odgovorna osoba u Federaciji BiH i to šef porođajnog odjela u Službi za ženske bolesti, perinatologiju, neonatologiju usmenim putem dogovorio doktorski pregled sa F. H.

Taj dan bio je dežurni liječnik, da bi potom s ciljem da sebi pribavi korist, a svjestan da koristi prostorije i uređaje Županijske bolnice Zenica za obavljanje liječničkog pregleda koji je dogovorio privatno, izvršio pregleda F. H., nakon čega je izdao nalaz od 21. siječnja 2017. godine na ime F. H. koji nije zabilježio u službenim dokumentima ŽBZ, niti je F. H. evidentirao kao pacijenticu, da bi potom navedeni liječnički pregled naplatio u iznosu od 30 KM što je i htio, čime je sebi pribavio korist u navedenom iznosu, navedeno je u optužnici.

Na ovaj način zenički ginekolog je počinio kazneno djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“.

(www.jabuka.tv)