FUP u Čapljini uhitio jednu osobu

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog su na području Čapljine u utorak lišili slobode osobu inicijala P.K. 1965. godište iz Čapljine.

Osoba je uhićena zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici Federalne uprave policije uz asistenciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije izvršili su pretresanje objekata i pokretnih stvari koje koristi spomenuta osoba i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakteristikama asocira na opojnu drogu “Cannabis”, zatim vojna municija kao i dijelovi opreme za vojno naoružanje čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a uz Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)