Filmska potjera u Vatikanu: Muškarac bježao policiji, ranjeni policajci

Talijanski karabinjeri morali su mecima bušiti gume vozila koje je probilo policijsku blokadu u Ulici Pavla VI. nakon što se vozač nije htio zaustaviti.

Kako piše talijanska Corriere Della Sera, umjesto da se zaustavi, BMW je dodatno ubrzao pa je krenula potjera.

Sve je završilo kad se BMW zabio u oklopno vozilo. Policija je potom opkolila automobil, ali vozač se zabarikadirao, pa su morali razbiti staklo kako bi ga izvukli.

Ni tu nije bio kraj. Vozač je nasrnuo na policajce, pa su ga priveli tek nakon uporabe električnog pištolja. Vozač je uspio ozlijediti dva policajca, koja su prebačena u bolnicu, ali nisu u životnoj opasnosti.

Za vrijeme potjere kroz prozor BMW-a bacio je novčanik i sat.

Filmska potjera dogodila se pred brojnim turistima koji su bili okupljeni blizu Trga Svetog Petra gdje su čekali tradicionalno obraćanje pape Franje. Talijanski mediji javljaju da je vozač 39-godišnji Albanac, uhićen je i odveden u policijsku bolnicu.

Motivi njegova bijega od policije još su nepoznati, ali mediji pišu da ga je policija već prije povezivala s drogom i nasiljem u obitelji, prenosi Index.

Policija je pred nekoliko dana u Rimu uhitila muškaraca (37) kojeg dovodi u vezu s terorističkom organizacijom Islamska Država. Prema pisanju lokalnih medija, riječ je o muškarcu egipatskog porijekla koji je zadnje dvije godine aktivan na društvenim mrežama objavljujući veliku količinu džihadističke propagande, uključujući i upute za izradu eksplozivnih naprava. Zasad nije poznato jesu li on i Albanac povezani.

(www.jabuka.tv | Foto: Profimedia)