Fešta za pamćenje: Preko 650 gostiju na 26. Širokobriješkoj večeri u Zagrebu

U organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg (ZZŠB) u Zagrebu u petak 29. studenoga 2019. održana je tradicionalna Širokobriješka večer na Zagrebačkom velesajmu u restoranu Gastro Globus.

Širokobriješka večer tradicionalno je godišnje druženje širokobrijeških Zagrepčana, te prijatelja Širokog Brijega, kao i Hrvata iz drugih gradova diljem Hrvatske i svijeta koji su podrijetlom iz Širokog Brijega.

Ovogodišnja Širokobriješka večer, inače 26. po redu održana je uz prisustvo više od 650 gostiju i uzvanika.

Okupljene goste i uzvanike pozdravili su: Frano Spajić – predsjednik ZZŠB, Miro Kraljević – gradonačelnik Širokog Brijega, Gordan Grlić Radman – izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar vanjskih poslova i europskih integracija, Tomislav Madžar – izaslanik Predsjednice RH i savjetnik predsjednice za mlade i sport, Milan Bandić – gradonačelnik Zagreba i fra Svetozar Kraljević, gvardijan samostana u zagrebačkoj Dubravi.

Organizatori večeri – Zavičajna zajednica Široki Brijeg

Za odličnu atmosferu pobrinula se grupa Viva iz Splita koja je izvela bogat repertoar pjesama, između ostalog himnu Širokobriješkoj Gospi – “Blagoslovi sive krše” u rock verziji i pjesmu o Širokom Brijegu “Volim te grade moj”. Oko pola noći bandu se priključio i gost iznenađenja Petar Grašo koji je već odličnu atmosferu digao do usijanja na oduševljenje svih gostiju i uzvanika.

Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega

Uz grupu Viva i Petra Grašu nastupila je i folklorna skupina ZKHS-a (Zavičajnog kluba hercego- vačkih studenata u Zagrebu) kao i mlada širokobriješka glazbenica Nikolina Vukoja uz pratnju Ivane Duvnjak i Igora Tatarevića.

Uz brojne Širokobriježane i prijatelje među gostima bili brojni gosti i uzvanici iz javnog, gospodarskog, društvenog i političkog života Hrvatske i Hercegovine.

Prikazani su kratki video prilozi o radu NK Široki Brijeg i HKK Široki, a svi posjetitelji mogli su kupiti navijačke rekvizite fan shop-a nogometnog i košarkaškog kluba Široki.

Grupa Viva je zabavila sve zagrebačke Širokobriježane, a u pozadini su puštani kratki video uradci o NK ŠIroki Brijeg i HKK Široki

Gosti i posjetitelji družili su se u ugodnom ambijentu i odličnoj atmosferi do ranih jutarnjih sati. Program je odlično vodio Marinko Karačić, dugogodišnji voditelj Radija Široki Brijeg. U predvorju dvorane “Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać” prikupljala je donacije posjetitelja za rad i razvoj udruge, a posjetitelji su mogli donirati novčane iznose za humanitarni i dobrotvorni program “Inicijative Široki Brijeg” pod nazivom “Što ti možeš učiniti za Božić?”.

Volonterke Udruge “Fra Mladen Hrkać”

Zavičajna zajednica Široki Brijeg zahvaljuje svim donatorima i gostima koji su svojom nazočnošću i doprinosom pomogli u organizaciji i realizaciji ovogodišnje Širokobriješke večeri, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv/ FOTO: Škarica)