Energetski napici kao pomoć kod učenja

S obzirom na to da energetska pića djeluju na obnovu mišićne snage, daju dodatnu energiju, povećavaju koncentraciju, pomažu ostati budnim, kao takvi su preporučljivi i kao pomoć u procesu učenja.

Ako ste se našli u situaciji da vas čekaju rokovi na fakultetu, a pri tom ste u stici s vremenom, imate problem ostati budni ili ste pak umorni i potrebna vam je dodatna stimulacija, onda su enegretski napici idealno rješenje za vas.

Evo zašto su ovi napici dobrodošla pomoć kod učenja:

Kofein poboljšava kognitivne učinke i samim tim pomaže kod učenja

Prema Cecile A. Marzinski sa Univerziteta Sjeverni Kentucky, kofein pozitivno utiče u pogledu mnogih aspekata kognitivnih učinaka. Možemo se bolje koncentrirati, naša memorija se poboljšava, skraćuje se vrijeme reakcije, postajemo spremniji, a naša psihomotorna brzina, također, postaje naprednija.

Energetska pića unaprjeđuju moždane funkcije i sposobnost za koncentraciju

Ovu konstataciju su pokazale i potvrdile mnoge studije. Energetska pića zaista unaprjeđuju moždane funkcije kao što su bolje pamćenje, bolje fokusiranje i brzina reakcije kao i to da smanjuje mentalni zamor.

Kofein poboljšava fizičke i mentalne performanse

Zahvaljujući kofeinu i taurinu koje sadrže, energetska pića vam pružaju osjećaj energičnosti, jačine i svježine.

Kofein poboljšava memoriju

Istražvanje iz 2001. godine je pokazalo da konzumacija energetskih pića poboljšava memoriju. Prema istraživanju iz 2009. koje je provedeno među biciklistima, energetska pića su se pokazala kao faktor koji je povećavao izdržljivost kod natjecatelja.

Usprkos svim benefitima uvijek obratite pažnju da energetska pića konzumirate u predloženim i umjerenim količinama, a nakon iscrpljujućeg perioda nemojte zaboraviti da se dobro i kvalitetno odmorite!

*PR članak