Dvije osobe poginule u padu zrakoplova u Puli

Dvije osobe poginule su u padu malog privatnog zrakoplova njemačke registracije u petak u 12:30 sati, prilikom njegovog polijetanja iz Zračne luke Pula, a radi se o stranim državljanima.

Pulska Zračna luka do daljnjega je zatvorena, službena postupanja su u tijeku, a očekuje se dolazak predstavnika Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, potvrdila je direktorica Nina Vojnić Žagar.

Ovo je prva zrakoplovna nesreća u Zračnoj luci Pula u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe. Radi se o stranim državljanima, izjavila je novinarima direktorica Zračne luke nakon nesreće do koje je došlo prilikom polijetanja malog zrakoplova.

Službena postupanja koja provode nadležne službe u u tijeku, a javnost će, kazala je, biti pravodobno izvještena o saznanjima čim nove informacije budu dostupne.

O uzrocima nesreće u ovom trenutku ne mogu govoriti, jer se još ne znaju, no Agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća je nadležna za to i očekujemo dolazak njezinih predstavnika. Zračni promet je obustavljen i Zračna je luka do daljnjega za sav promet zatvorena. Organizirani su transferi autobusom i ostali putnici su još ovdje i čekaju svoj transfer, kazala je Vojnić Žagar, prenosi Hina.

U međuvremenu istarski župan Boris Miletić je u kratkom priopćenju izrazio sućut obiteljima poginulih u padu zrakoplova.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH ovim putem izražava duboko žaljenje i sućut zbog ovog nesretnog događaja. Do nesreće je došlo, kako je i priopćila Zračna luka Pula, oko 12:30 sati prilikom polijetanja zrakoplova, manjeg tipa. Prema informacijama s kojima raspolažemo, u tijeku su službena postupanja, a istragu o uzrocima ove nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, čiji su istražitelji na putu prema Puli, priopćilo nam je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Lokalni mediji nagađaju da se radi o modelu zrakoplova “Virus pipistrel” slovenske proizvodnje, dvosjedu s jednim motorom koji se prodaje kao ultralaki i laki sportski avion.

(www.jabuka.tv | Foto: Srecko Niketic/Pixsell)