Dun & Bradstreet certifikat bonitetne izvrsnosti – potvrda da ste na pravom putu!

U četvrtak 14. 12. 2023. u Hotellu Hills u Sarajevu, na završnom ovogodišnjem Dun & Bradstreet eventu, sa svojim klijentima, partnerima i prijateljima, izvrsnim bh. kompanijama, obilježili smo kraj još jedne uspješne godine.

Pokazali smo što se događalo na Power of Data, prvom globalnom Dun & Bradstreet događaju posvećenom izgradnji poslovne otpornosti za prevladavanje izazova novog svijeta, upoznali sudionike sa MDM (Master Data Managementu), onim ono što bi svako želio – upravljati podacima, pozvali ih da se uključe u GLOBAL TRADE EXCHANGE PROGRAM, koji omogućava da steknu moćan uvid u svijet plaćanja i predstavili komparativnu prezentaciju poslovnih trendova iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Na našim susretima uvijek ima mjesta za prijatelje, pa smo tako predstavili kompaniju Shenker d.o.o. Sarajevo i Vector Advisory iz Banja Luke – njihova tema je bila kako targetirati potencijalne korisnike da prepoznaju značaj i važnost bonitetne ocjene i bonitetnog izvještaja kod kreiranja rejtinga u poslovnoj i kreditnoj sposobnosti.

Naravno, zabavljali smo se, igrali Mentimetar igricu da vidimo koliko dobro nas naši gosti poznaju, uživali u kuhinji kulinarske Akademija by Nermin Hodžić, koktelima i vinima kompanije Masa, vinima vinarije Hercegovina Produkt i glazbi našeg vjernog benda Čoek ipo. Slikali smo se na photo booth-u, razgovarali u telefonskoj govornici kao u sred Londona, pucali balone da ispunimo želje i radovali se svakom poklonu – bilo da je “zarađen” u igri ili su ga sudionici uzeli ispod jelke.

Nositelji certifikata dobijaju dodatno povjerenje poslovnih partnera – to su kompanije s kojima želite poslovati

Dun&Bradstreet BiH je i ovoga puta govorio o tome zašto su bonitetne izvrsne kompanije važne za gospodarstvo BiH i okruženje u kojem djeluju, u čemu nam je pomogao Amel Tuka, u svom video obraćanju sudionicima susreta.

S našim partnerima susreta, Gospodarskom komorom Kantona Sarajevo i Gospodarskom komorom Republike Srpske upriličili smo i dodjelu Certifikata bonitetne izvrsnosti.

Dragana Kokot, generalna tajnica Gospodarske komore Republike Srpske, predala je certifikat banjalučkim kompanijama: Delta Transportni Sistem – D.T.S. d.o.o. i BIOMEDIC d.o.o. te Špediciji GLOBUS d.o.o. Gradiška.

Pouzdani podaci, pouzdane i sveobuhvatne analize, pregled financijskih i drugih pokazatelja gospodarstva BiH u kombinaciji s obukama i bitnim informacijama, doprinose povećanju imidža ekonomije BiH i promoviraju najbolje iz našeg gospodarstva. Dun & Bradstreet BiH to radi sjajno promocijom i isticanjem izvrsnih poslovnih subjekata, a ja sam imala čast biti dio te promocije i uručiti nekoliko certifikata, izjavila je Kokot.

Predsjednik Gospodarske komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović predao je D&B certifikat bonitetne izvrsnosti sarajevskim kompanijama: JUMP LOGISTICS d.o.o., COLORIS d.o.o., MD FAMILY d.o.o., DELTRON d.o.o., J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o., TELINVEST d.o.o., SCHENKER d.o.o., Konto Up d.o.o., Teleperformance – T.P B-H d.o.o., NEDAL d.o.o., BH ROLL d.o.o., ZIRA d.o.o., International Health d.o.o, General Logistic d.o.o., Reca d.o.o., Iskraemeco Sarajevo d.o.o., TACTA d.o.o. te MRKULIĆ-COMPANY d.o.o. i EUROKAPIJA d.o.o. Ilidža.

Nakon dodjele se obratio sudionicima.

Izuzetno mi je zadovoljstvo na ovako prigodnoj svečanosti, uručiti Dun & Bradstreet certifikate bonitetne izvrsnosti najuspješnijim kompanijama iz Kantona Sarajevo na kraju poslovne 2023. godine. Želim pohvaliti sve napore koje su kompanije u proteklom periodu učinile kako bi ostvarile zavidne poslovne rezultate u itekako izazovnim vremenima za poslovni sektor, kako globalno, tako i lokalno.

Ovom prilikom izražavam i posebnu zahvalnost svim članovima Gospodarske komore Kantona Sarajevo koji podržavaju naš rad i dugogodišnje zalaganje za prevazilaženje barijera u poslovanju i kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta za sve u Kantonu Sarajevo, istaknuo je Mahmutović.

Dun & Bradstreet Certifikate bonitetne izvrsnosti dodijelila je i Nejra Hadžiefendić kompanijama: BETA-COMM d.o.o., WaP2Digital d.o.o. i KUNA Export-Import d.o.o. iz Visokog, J.P. Nacionalni park “UNA” d.o.o. Bihać, TBG BH d.o.o. Kakanj, EZ ENGINEERING d.o.o. Široki Brijeg, FIS d.o.o. Vitez, ADK d.o.o. Novi Travnik, AIRVENT Velika Kladuša, TEHNOPETROL d.o.o. Tuzla, Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj i VIOLETA d.o.o. Grude.

Zehra Obralija, izvršna direktorica za ekonomske i financijske poslove Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj, istakla je da su ponosni što su dobitnici Dun & Bradstreet certifikata Platinaste izvrsnosti po četvrti put.

Ovo nam je važna potvrda da smo na pravom putu izgradnje održivosti i vrijednosti našeg poslovanja. Na ovaj način i naši partneri znaju da smo kompanija čije poslovanje krasi izuzetna financijska odgovornost i disciplina u upravljanju kapitalom, rizicima i svim poslovnim procesima. Uspjeh koji postižemo tijekom svih ovih godina dugujemo najviše svojim zaposlenicima koji se svestrano zalažu kako bi naša kompanija uvijek radila održivo, kvalitetno i sigurno.

Certifikat je preuzela i Ehlimana Šehmehmedović, direktorica TBG BH d.o.o. Kakanj, kćerke kompanije Tvornice cementa Kakanj, koja slijedi njen put.

Ivan Čuić, direktor kompanije FIS d.o.o. iz Viteza, također je izrazio ponos postignutim rezultatima ove kompanije.

Odgovornim upravljanjem, stalnim poboljšanjima poslovnih procesa, svakodnevno sve naše poslovne aktivnosti usmjerene su u cilju osiguranja uspješnog i stabilnog poslovanja našeg FIS-a. Ponosni smo što smo u odabranoj grupi poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini, ovo priznanje nam je potvrda da smo na pravom putu, istaknuo je.

I Dun & Bradstreet je zaista ponosan što surađuje s ovakvim kompanijama. Hvala vam što ste podijelili i proslavili svoj uspjeh večeras s nama, obratila se Nejra Hadžiefendić, direktorica prodaje za BiH na kraju dodjele, i dodala: Još jednom od srca čestitamo svim dobitnicima Certifikata bonitetne izvrsnosti – na uspjehu i svemu što čine za napredak bh. gospodarstva.

Kroz druženje nas je vodila šarmantna Emela Burdžović, koja je trebala tu noć preuzeti priznanje na Ladies In Awards-u kao TV lice godine. S obzirom da je Emela odlučila ovu noć provesti s nama, mi smo se potrudili da nagrada ipak bude javno uručena.

Dio atmosfere s eventa možete vidjeti na Facebook stranici.

*Sponzorirani članak