Dubrovački carinici i grudski policajci u Karosovićima zaplijenili 340 kg trave

Na graničkom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije djelatnici policijske postaje Grude zajedno s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 341,8 kilograma marihuane, a kako kažu u PU dubrovačko-neretvanskoj, riječ je o najvrednijoj zapljeni droge ove godine na tom području.

Vrijednost zaplijenjene droge je oko pet milijuna kuna, a ulična vrijednost je čak 15 milijuna kuna. Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak, prenose 24 sata.hr.

Marihuanu je prevozio u 17 velikih crnih torbi, a na upit službenika što je u njima kazao je da prevozi sportsku opremu momčadi iz Brazila koju je dan prije vozio. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa su zatražili nalog za pretres.

U 15 godina zaplijenili dvije i pol tone marihuane

Po pronalasku droge, vozač je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu i kako još jednu osobu sumnjiče da je uključena u ovaj pokušaj prijevoza marihuane u Hrvatsku.

Na izvanrednoj konferenciji za medije o zapljeni su govorili načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, načelnik Policijske postaje Gruda Matko Klarić te predstavnici Carinske uprave.

Najveća zaplijena u ovoj godini

Ovo je druga najveća zapljena droge na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, rekao je načelnik Pavličević.

U posljednjih 15-ak godina PU dubrovačko-neretvanska zabilježila je 84 velike zapljene, od kojih je njih 10 s preko 50 kilograma marihuane. Ovom zapljenom ukupna količina zaplijenjene marihuane u posljednjih 15 godina porasla je na 2,5 tona.

Osim toga, kako ističu u PU dubrovačko neretvanskoj, mogu se pohvaliti i s 14,5 kg zaplijenjenog kokaina, 70 kg heroina i preko 40 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica dodao je kako je 40-godišnjak ulaznoj graničnoj kontroli iz pravca Crne Gore, pristupio u 15:25 sati dok je načelnik Postaje granične policije Gruda, Matko Klarić istaknuo kako je MCGP Karasovići izuzetno frekventan granični prijelaz, jedan od najvećih graničnih prijelaza u RH, te da njime dnevno prijeđe 20 tisuća putnika i pet tisuća vozila.

Predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići Jure Ursić zaključio je da se radi o uspjehu koji je nastao kao rezultat zajedničkih aktivnosti policijskih i graničnih službenika koji rade u otežanim uvjetima, obzirom da su na susjednim graničnim prijelazima u tijeku građevinski radovi, te je iskazao nadu da su ovakvi događaji poticaj za postizanje još boljih rezultata.

(www.jabuka.tv)