Dolazak vrhunskih stručnjaka za operativne zahvate u Poliklinici Vitalis

Poliklinika Vitalis najavljuje dolazak vrhunskih stručnjaka za operativne zahvate u ponedjeljak i utorak 29. i 30. svibnja.
  • prof. dr. sc. Ivo Soldo, dr. med. – specijalist opće i abdominalne kirurgije, vrhunski stručnjak za laparoskopske operacije iz KB Sveti Duh Zagreb
  • prof. dr. sc. Toni Kolak, dr. med – specijalist opće i abdominalne kirurgije, predstojnik klinike za kirurgiju u KB Dubrava Zagreb
  • dr. Martin Grbavac dr. med. –specijalist opće i abdominalne kirurgije iz KB Sveti Duh Zagreb, uvršten je među najbolje liječnike u 2020. i 2021. godini prema izboru pacijenata
  • prof. dr. sc. Vladimir Bedeković, spec. otorinolaringologije iz KBC Sestara milosrdnica Zagreb

Planirana ambulanta će se odviti 29. i 30. svibnja 2023., gdje će pacijenti moći zakazati ambulantne preglede i eventualne dogovore za operativne zahvate.

U našoj ustanovi laparoskopske operacije abdomena predvoditi će prof. dr. sc. Ivo Soldo, specijalist abdominalne i opće kirurgije. Uz dr. Soldu na odjelu nove moderne endoskopske kirurgije rade i prof. dr. sc. Toni Kolak i dr. Martin Grbavac.

Laparoskopija je minimalno invazivna metoda u abdominalnoj kirurgiji tijekom koje se operacija izvodi kroz više manjih rezova (5 do 15 mm) uz pomoć dugačkih, uskih instrumenata i radnih troakara. Najčešće se primjenjuje u operacijama hernija (kila) prednje trbušne stijenke i operaciji odstranjenja žučnog mjehura, no svoje mjesto ima i u ekstenzivnijim zahvatima kao što su operacije debelog i tankog crijeva te parenhimskih organa trbušne šupljine.

Radi minimalizacije traume tkiva, velika prednost koju donosi je skraćeno vrijeme mnogih operacija, brži postoperativni oporavak i bolji kozmetski rezultat u smislu smanjenja ožiljaka. Radi svega navedenog, bolesnici se brže vraćaju svakodnevnim funkcijama i navikama.

Također, dr. Bedeković će raditi veliki broj zahvata iz otorinolarigologije. Kirurgija glave i vrata, operacije: štitnjače i doštitnih žlijezda, žlijezda slinovnica, malignih tumora usne šupljine, ždrijela, grkljana i vrata, velikih kožnih tumora, kompletna rekonstruktivna tumorska kirurgija, dobroćudnih tumora glave i vrata, kongenitalnih cista i fistula glave i vrata, laringomikroskopije (polipi, čvorići, ciste i Reinkeovi edemi glasiljki), tonzila i adenoida, uvulopalatofaringoplastike (kirurško zbrinjavanje hrkanja).

Poliklinika Vitalis, medicina dostupna svima

☎️ Poliklinika Vitalis, Vukovarska b.b., Mostar
+387 36 310 210
+387 63 222 739
www.poliklinikavitalis.com

*Sponzorirani članak