dm donirao 9.777 obroka za korisnike pučkih kuhinja širom BiH

Giving Friday, aktivnost u kojoj je kompanija dm odvojila 5% ukupnog prometa na dan 24.11., realizirana je u 24 pučke kuhinje širom BiH, a pripremljeno je 9.777 obroka ukupne vrijednosti 56.014 KM.

Aktivnost Giving Friday postala je tradicijom, a iz kompanije dm ističu zahvalnost kupcima, jer svake nove godine zajedno osiguraju veći iznos donacije.

Kompanija dm svojim zaposlenicima u tijeku godine poklanja jedan dan oslobođen od poslovnih obveza kako bi mogli obaviti društveno koristan rad. I ove godine u pripremi i podjeli obroka u 18 kuhinja sudjelovalo je 38 dm zaposlenika.

Sreća, tuga i smijeh… tako bih opisala taj dan. Sa zadovoljstvom sam dijelila pripremljene obroke. Na samom početku dana pitala sam volontere koji svakodnevno rade u kuhinji bez plaće i bilo kakve ososbne koristi, što ih motivira.

Na kraju dana sam i sama shvatila da je to zadovoljstvo koje osjetite kada shvatite da ste nekoga nahranili. Zaista neopisivo iskustvo koje ću svakako ponoviti. Mnogo puta su se zahvalili dm-u. Naše malo je nekome zaista puno!, izjavila je Maida Purač, zaposlenica dm trgovine u Lukavcu.

U sklopu aktivnosti Giving Friday, uz ovogodišnju donaciju, do sada su podijeljeni obroci ukupne vrijednosti od 218.129 KM.

*PR