Dječji sajam ponovno stiže u Sarajevo

Na veliku radost mališana i roditelja Dječji sajam ponovno stiže u sarajevski centar Skenderija, od 11. do 13. studenog 2016. godine.

Dječji sajam svojim edukativnim, kreativnim i maštovitim sadržajima već desetljeće oduševljava posjetitelje širom regije, a u Sarajevo je prvi put stigao prije dvije godine, izazvao odlične reakcije i već u prvom izdanju postavio svojevrsne rekorde. Prošle godine Dječji sajam je posjetilo više od 25.000 posjetitelja, uz predstavljanje više od 50 izlagača.

Veselje i zabava se nastavljaju i ove godine, a organizatori Cuspis d.o.o. i Udruga Moderno društvo za sve posjetitelje pripremaju vrhunske sadržaje, kreativne radionice, jedinstvene aktivnosti, brojna iznenađenja i poklone, te mnoštvo radosti i smijeha. Iako slovi za najšareniju i najveseliju smotru u regiji, namijenjenoj djeci do 10 godina, sajam se od osnivanja bavi i u središte stavlja obitelj kao jezgru društva, edukaciju, razvoj i odgoj djeteta od najranije dobi, preko vrtićkog uzrasta, do školovanja.

Upravo zbog sjajnih rezultata sajma, njegove plemenite misije i efekta na lokalnu zajednicu projekt je prepoznao i podržao i vladin i nevladin sektor.

Festivalski segment sajma bit će odlična prilika da sarajevski mališani i njihovi odgajatelji kroz recitatorske, pjevačke, glumačke, plesne nastupe, sportske discipline i izlaganje kreativnih radova mnogobrojnoj publici u dvorani “Mirza Delibašić” pokažu svoj predani rad i talent. Na samoj festivalskoj pozornici ove godine će se predstaviti oko 1.000 mališana, predvođenih polaznicima JU Djeca Sarajeva.

cover_djecji

Za većinu malenih posjetitelja sajam je i jedinstvena prilika da se kroz igru i zabavu upoznaju s radom i svrhom službi od javnog značaja, poput vatrogasne službe, policije i zdravstva, ali i da upoznaju neke od omiljenih ličnosti iz sportskog i javnog života.

Sajam također nastavlja sa svojom humanom misijom, te će zahvaljujući suradnji sa Zavodom za transfuziologiju i udrugama humanitarnog karaktera omogućiti da svi posjetitelji sudjeluju u pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

Pomno birani partneri i sponzori, uz stručno osoblje, na sajmu će predstaviti svoje najbolje programe, zdrave i provjerene usluge i proizvode. Kompletan asortiman partnera bit će izložen po jedinstvenim, sajamskim cijenama, s posebnim naglaskom na program za bebe.

I ove godine ulaz na Dječji sajam je besplatan.

Portal Jabuka.tv je medijski pokrovitelj Sajma.

(www.jabuka.tv)